::::✿chinta_shafiqah✿::::

Sunday, 28 April 2013

Sungguh Tak Tertahan

Assalamualaikum cinta♥
agaknya macam ni la iras-iras muka cik cinta time tu yer tak?hahaha

Selamat petang u allss, dah solat asar? bagi sesiapa yang belum lagi tu, cepat-cepat lah di segerakan. ahaks! actually, peristiwa ni dah berlalu 3minggu yang lepas, tapi tetiba jer teringat kembali saat-saat getir masa berada di dalam bus on the way balik ke Uum..

Hurmm...perjalanan dari kelantan ke kedah mengambil masa lebih kurang 6,7 jam...bayangkan jika separuh dari masa tersebut korang perlu tahan kencing atau bahasa lembutnya tahan untuk membuang air kecil? ahah! ade beran?

Sebelum memasuki sempadan Grek, Perak, bus yang cik cinta naiki itu perlu mengharungi jalan yang berliku-liku di tambah pula dengan bayang-bayang pokok yang rendang, sungai, hutang kiri dan kanan  membuatkan sejuk mata memandang..♥

Namun, ku sangka panas hingga ke petang rupa-rupanya hujan di tengah hari,♥ begitulah cik cinta boleh nyatakan, sudah jatuh di timpa tangga dan juga malang tidak berbau...hehe..♥.♥selama 3 jam cik cinta perlu menahan untuk membuang air kecil, mustahil pakcik driver nak berhenti di tengah-tengah semak kan? nasib baik waktu siang..kalau malam, rasanya, cik cinta memang TER paksa melepaskan ia di semak.haha

Ape yang menariknya disini, cik cinta telah memperbarui satu teori yang cik cinta cipta sendiri..iaitu dengan men SET kan minda cik cinta supaya tahan,tahan, dan tahan agar boleh merialisasikan impian cik cinta tu di tempat yang selamat dan betol...menjadi jugak teori tu..hahaha ♥
Selama berjam-jam lamanya cik cinta TERpaksa menahan sehingga kan perut memulas, Senak, Lenguh kaki kanan, tak senang duduk di buatnya. Yela korang boleh ke tahan sampai berjam2 lamanya? tak kan pernah kan? mustahil..hehehe

Bus punya lah sejuk sampai ke tulang hitam ahakss! namun, cik cinta gagahi juga untuk bersabar dan terus bersabar menunggu tempat destinasi bus berhenti untuk sembahyang...Mata tidak henti-henti melihat jam, hati mula berbicara " ya ALLAh, lambat lagi ker, Ya ALLAH, sabarkanlah diri ku ini YA ALLAH. dan bla-bla bla" sumpah mase tu memang cik cinta dan tak boleh nak tahan..Rasa macam dh nak keluar dah, macam nak beranak kot walaupun tak pernah beranak..hahaha..tapi tu la yang cik cinta rasa time tu...

Then, bila bus dah berhenti kat tempat solat, fuhh! dengan bangganya cik cinta berlari turun dari bus tanpa mempedulikan sape-sape..motif utama cik cinta hanya satu iaitu " merialisasiakn impian" hahaha...then after impian tercapai, fuh..... lega yang amat....hahahaha..begitulah kisah cik cinta yang menjadi ingatan dalam menggunakan perkhidmatan bus. hehe..


#moral Value nya: Persiapkan diri dengan pelbagai hal sebelum nak naik bus, kalau drive sendiri its okey, but ni bagi sesiapa yang menggunakan bus like cik cinta ^-------^

-X0X0-



terima kasih sudi baca

14 comments:

  1. Assalammualaikum adik..sekali sekali kalau dah terpaksa ok.tapi kalau boleh elakkan dan jgn amalkan ye..takut kena batu karang atau pundi pecah.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye akak....thnakz...tu pun terpaksa...tahan lau tak memng xpernh tahn bab2 kncing ni..

      Delete
  2. Salam, jaga kesian masa muda ni yup. jiha dah tag awak untuk contest yang meletop ni>> http://studioous.blogspot.com/2013/04/chanteq-de-mata-beauty-contest.html

    ReplyDelete
  3. akak pernah alami jugak.siksanya menahan,dgn aircondnya sejuk tahap gaban...huhu...macam nak je suruh driver bus behenti kat mane2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes.....betul tu kak....memg perit sngt kan...:)

      Delete
  4. hohoho. kite samelah. kalau kite, hmm terkepit-krpit duk menahan. mcm kucing dlm gmbr tu. ahah :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh...kite ni pun duduh gitu gk agknyer....enth2 lebih teruk pad kucg tu lagi..hehhe

      Delete
  5. Pernah kena jugak camni. Berjam2 dok tahan. Seksa makaihhh. Last2 paksa jugak pakcik driver berhenti kat rnr berdekatan. Segan tak segan asalkan hajat tercapai. Hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheheh......bgus2..tp dlm hutan aida...takut gk..hehehe

      Delete
  6. http://sigadisoptimis.blogspot.com/2013/04/april-may-giveaway-by-nabila-medan.html

    Jom join givaway ni..

    ReplyDelete
  7. dulu zaman selalu naik bas dari perak ke kedah selalu gak camni..haha...tapi sekarang selalu kena time tengok movie....sanggup tahan dari awal sampai habis sebab taknak miss apa apa scene...bila habis movie jalan laju laju sampai orang usha pelik...sampai toilet tengok tengok penuh orang....ya Allah.........

    5 jenis roommate yang akan anda temui

    http://iniblogabangkamil.blogspot.com/2013/04/5-jenis-roommate-yang-mungkin-anda.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha...itu lagi pelik...hehe

      Delete

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...