::::✿chinta_shafiqah✿::::

Sunday, 23 February 2014

Itulah Pokok


Buat Bakal Imamku :)
J-may Abdul Kadir seorang yang ramah dan agak kelakar..
Ketahuilah oleh mu jika boleh
saya ingin menjadi seperti POKOK
Kenapa POKOK?? supaya kasih sayang saya terhadap awak
Tak akan pernah berubah..
Malah semakin bertambah seperti mana awak lihat Pokok itu MEMBESAR..
POKOK bukan sebarang POKOK..
POKOK yang kehijauan dan tidak ada peluang untuk menyembah bumi..



XOXO
-Tata-





terima kasih sudi baca

New Design for My love


Assalamulaikum..:)
korang pe khabar? hehe
Hari ni saja nak meluangkan masa mengupdate about my love..
bukan untuk menunjuk, ohhh itu tidak sama sekali
disebabkan terlebih excited sangat, setiap moment yang dirasai berharga perlu diselitkan agar ia menjadi kenangan yang berharga dalan hidup kita..betol tak?
To my love, walaupun kau tidaklah secantik orang lain, tapi aku disini sentiasa menghargai mu..
cewaaahhh...macam jiwang je..kikiki
Apa yang korang rasa bila parents korang bagi kereta?
mesti terlibih-lebih heppy right?? sama la dengan cik cinta..
walau baru je beberapa kali guna  tapi kepuasan tu tetap wujud dalam hati..hehehe..
Nampaknye idea dah kering kontang ni, cik cinta undur diri dulu..

XOXO..

tataaaaa


terima kasih sudi baca

Wednesday, 12 February 2014

Buat Bakal Suamiku :)

RELAKAN JIWA


jom Karoeke jom..:)

Ku sangka hidupku
selamanya kelam
           terbelenggu ikatan tanpa manisnya cinta...

Memaksa diriku
menapaki jalan
Arah yang tak pernah ku mahu dalam hidupku

Kini kau pun hadir
memberi cahaya
membangunkan ku dari suramnya mimpi ngeri

Menuntun hatiku ke paling asmara
Seakan ku hidup kembali dari matiku...

Engkaulah cinta 
yang selama ini aku cari....

Ku relakan Jiwa 
tuk menjadi penghuni dalam sangkar hatimu
kerna engkaulah nadi yang menghidupkan aku
yang mampu melarutkan setiap sepi hatiku

Hati bukan untuk dimiliki
tapi untuk dicinta dan mencintai
Kurelakan jiwaku padamu

Engkaulah cinta
Yang selama ini aku cari..


_WIth Love_
*ChintaJ-may*


terima kasih sudi baca

padahnya bila hardisk laptop rosak:(

Assalamualaikum.....

Hai korang.... selamat malam..:) malam ni saja nak berkongsi cerita yang amat menyedihkan cik cinta..eh.. tak..bukan putus cintta tapi putus harapan bila tengok laptop kesayangan rosak! oh tidakkk!! selama 4 tahun cik cinta mengunakanya belum pernah terjadi sedekimian...Maybe korang pernah mengalami situasi seperti cik cinta. Bila kite on Laptop tibe-tibe dia akan keluar macam gambar kat bawah ni... haaa pernah tak??? mula-mula tu ingat normal kan, after shoutdown akan okey. Tapi sayangnya shoutdown berdown-down pun stay sama. Hati mula berbicara " macam mana ni, dah la hakuu tak de sen ni, adoiii..."

 Korang pernah alami situasi ini???
lau tak melayan duit..laptop tu yang akan terbang nanti..hohoho
So..for conslusionya..jagalah laptop korang sebaik yang mungkin...
3bulan sekali boleh la bersihkan kipas dia kat bawah tu...
Kalau tidak "dia" akan selesema and then rosak like cik cint punye laptop ni..hehehe
XOXO..tataaaaaa


terima kasih sudi baca

Disebalik Gambar tersimpan kenangan....:)

Assalamualaikum..

Hai korang, ape habaq? baik ka? hihih..semakin hari semakin bersarang blog cik cinta ni, nasib baik pasword ingat, kalau tak? tak tahu la nak buat macam mana..hehe...walau ape pun cik cinta teringin sangat nak blogwalking cam dulu-dulu, tapi sekarang masa tidak mengizinkan kerana ada banyak perkara yang cik cinta perlu buat..:)

actually, hari ni cik cinta saja nak berkongsi kegembiraan yang tidak terhingga apabila berjumpa kawan baik setelah sekian lama terpisah..hihih..mana tak nye, belajar sesama dari form 1 hingga ke menara gading..tapi hubungan makin rengang dan rengang sehinggalah berjumpa balik..hihih...rasa dunia ni kami yang punye..:)

hihihih.....

that my best frienz 4 ever..

Chak??? arrr...heheh


Lagi lagi dan lagi...:)


Macam picture same je mak jemah ni..sebenarnya disebalik gambar tersimpan 1001 makna yanh abadi..kikiki..

XOXO Tataaaa....


terima kasih sudi baca

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...