::::✿chinta_shafiqah✿::::

Wednesday, 12 December 2012

tutorial: Menaip entry

Asslamulaikum w,b.t...

hai dear..hai sweeettt...Arini cik cinta rasa berbesar hati lagi nak berkongsi dengan bloger baru yang baru saja ada blog..haha..macam la cik icnta ni dah senior dalam bab ni, cakap je lebih, ye tak? okey ni titorial yang ketiga cik cinta, sama-sama la ye kita belajar..:)


Beginners  mesti tercari-cari macam mana nak menaip entri kan? so pada yang sudah tahu tu, abaikan tutoria ini..haha..bagi yang belum tahu, jom kita mulakan.. korang boleh reffer di bawah ni yer...

title: tajuk entri korang
kolum yang kosong tu, korang leh tulis apa-apa yang korang suka..what ever k.




toolbar dalam  blog ni lebih kurang macam korang menaip kat dalam microsoft  office world :)


1. button undo - if korang ade tersalah ejaan ker, xmau delete leh undo.
2. Font -korang boleh chose font apa yang korang suka
3. Font size- korang boleh bagi tulisan besar, kecil, sederhana and so on..pilih kat situ ek.:)
4. Bold- untuk tebalkan ayat.. 
5- Italic- untuk serongkan ayat, mayb korang dah cukup mahir kan dalam semua ni.? 
6,7,8 tu korang faham-faham la ye.. cuma yang kat no 9 tu untuk link, yang no 10 tu pulak untuk korang attach kan picture if korang nak.

Bila dah siap, korang nampak tak yang cik cinta buat bintang kuning tu? haaa...publish kat situ laa.. so entri korang dah siap..!

selamat mencuba..good luck..!



terima kasih sudi baca

No comments:

Post a Comment

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...