::::✿chinta_shafiqah✿::::

Thursday, 20 June 2013

KAKAOTALK,WECHAT, LINE

Assalamualaikum...

Zaman sudah berubah,masayarakat sudah maju dengan pelbagai teknologi canggih yang semakin hari semakin banyak. Korang pun mesti tidak ketinggalan kan dalam era globalisasi yang semakin mencabar minda kita ni, bagaimanakah begitu mudahnya mereka yang kreatif mencipta jaringan sosial untuk memudahakn kita berhubung di antara satu sama lain.FACEBOOK, TWEETER,TAGED, YM,apa lagi? semuanya dihujung jari kita kan sekarang. Bangun je tidur, FACEBOOK, makan pun dengan FACEBOOK. HEHEHE

Namun, sekarang famous pulak dengan LINE,WECHAT,KAKAOTALK yang lebih memudahkan kita semua berkomunikasi di alam maya walaupun tidak nampak gusi.hihihi..siapa diantara korang yang masih belum guna applikasi ni? mesti applikasi ni ada kat smartfhone korang kan? hihih..cik cinta salah satu penggunaanya dan rasa lebih selesa menggunakan wechat, line, and kakaotalk ini. Kenapa? sebabnya kita boleh berkomunikasi dengan rakan-rakan kita dan terdapat banyak kemudahan seperti free call, free chating..best korang! caya lah..hehe..tapi yang kurang memuaskan adalah mesti ada connection la...hehe..

Namun, harus diingat, kemudahan-kemudahan yang disediakan ada kebaikan dan keburukan yang tersendiri, kebaikanya adalah kita dapat berkongsi apa-apa sahaja dengan rakan-rakan kita,keburukanya adalah pembaziran masa. Tak salah mahu mencuba teknologi yang baru dalam dunia ni, namun berwaspadalah ^◕‿◕^}

-XOXO-


terima kasih sudi baca

11 comments:

  1. Haha kita pun baru download kakaotalk, konon nak try jugak :)

    ReplyDelete
  2. Hhahaha...selamat mencuba:)

    ReplyDelete
  3. akak je yang belum ada smartphone.. hehe..

    ReplyDelete
  4. Nak try guna juga , tapi tak ada rezeki nak pakai enset smartphone lagi , hehe

    ReplyDelete
  5. Assalam..sy setakat whatsapp ade le. y lain xdaya...bnyak sangat.. (padahal sebab memori talipon cenonet:P)

    ReplyDelete
  6. Ada whatsapp, wechat & kakao je. Line, Viber semua dah delete. Hang enfon banyak sangat apps. Hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. viber xminat and memng xsuka..heheeh

      Delete
  7. Salam perkenalan :)
    baru follow sini..
    Saya lg suka LINE :)

    ReplyDelete

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...