::::✿chinta_shafiqah✿::::

Thursday, 27 June 2013

"Blogwalking"

Assallamualaikum
Haipppp bebe! setelah seharian menunggu dan menunggu kini tibalah masa untuk cik cinta menulis di dada blog nih,wifi slow rock pulak tadi so tak dapat nak blogwalking..by the way tengok tajuk atas tu, apa yang korang faham dengan perkataan tu?  Dalam berblog ni memang tidak boleh di pisahkan lagi dengan blogwalking ni, nanti kalau tak buat gitu mana nak dapat trafik yang tinggi, lain la kalau korang semua dan bloger famous, macam cik cinta ni tak boleh berkurung je kene keluar jugak cari idea itu lah yang di katakan blogwalking cik cinta tu.

To me, blogwalking bukan sahaja meninggalkan jejak kat blog orang, tapi sekurang-sekurangnya kita dapat ilmu yang kita belum tahu. SUMpah! best sangat blogwalking nih. Apa yang bertambah menarik lagi bila masuk blog someone ni, fuyoooo....berseri-seri, warna pulak macam pelangi, hati yang serabut pun jadi tenang kalo masuk blog jenis macam ni. Korang pulak macam mana?

Lagi, cik cinta suka blogwalking sebab melalui blog yang kita terjah tu secara tak lansung kita boleh follow sekali, bagi cik cinta tak kisah la kalau dia follow atau tak blog cik cinta, yang pasti bila cik cinta blogwalking cik cinta akan pastikan jari ni akan klik butang follow..melainkan blog tu tersorok butang follow, puas jugak cik cinta cari last-last blah gitu je.hehe tu la sape suh sorok sangat, conclusionye nak memudahkan orang lain follow blog kita, pastikan butang follow tu terpampar kat dada diary korang tu..tak guna cantik if benda yang penting tak de..betol tak?

Eh ada lagi laaa....tunggu dulu...sebab kenapa kita perlu blogwalking nih korang jangan tak tahu untuk mengeratkan hubungan silaturrahim dengan bloger yang lain, walaupun tak kenal, tapi mana tahu lama-lama boleh kenal antara satu sama lain, haaa betol tak? macam cik cinta, lepas cik cinta blogwalking blog ni, akan ada blog-blogg yang seterusnya untuk cik cinta jejaki..kahkahkah...besss sangat kalau wifi full...lau wifi slow tu yang jadi malas nak blogwalking tu...

okeyh! siap perkongsian ilmu blogwalking..semoga korang heppy! DAAAA

-XOXO-

terima kasih sudi baca

17 comments:

  1. betul, kalau internet laju memang best la nk BW n following.. kalau internet slow, nk hupdate blog pon malas..sudahnya, taip2 duk kat draft..huu

    ReplyDelete
  2. cantiknya blog dia, betul la tu, mama setuju sangat dengan apa yang dikata, seronok bw ni, macam2 blog kita boleh jumpa dan akhirnya saling kenal mengenali kan..

    ReplyDelete
  3. blogwalking eratkan silraturrahim.. seronok bertukar-tukar pendapat dan pengalaman sesama blogger..

    ReplyDelete
  4. Kita pun suka bw, klu ada masa hari2 mesti bw :)

    ReplyDelete
  5. salam ziarah..nice blog...cik sue pun suke blogwalking gak hehe

    ReplyDelete
  6. He he seronok memang blog walking. aku je datang dari jauh di seberang.

    ReplyDelete
  7. asslm. stuju, blogwalk ni penting for bloggers bkn stakat nk increase traffic tp juga dpt bkongsi ilmu yg bmanfaat. also agreed alang2 blogwalk tu follow la skali blog org tu lg2 klu blog tu best :)

    ReplyDelete
  8. Memang seronok la blogwalking ni. Suka baca entri orang pastu komen2. Hihi~

    ReplyDelete

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...