::::✿chinta_shafiqah✿::::

Saturday, 21 September 2013

Alkisah seekor katak (◕^^◕)


Assalamualaikum 

Pada suatu petang, cik cinta kemas mengemas kasut yang tak dipakai. DIsebabkan busy sangat dengan tugas terbaru cik cinta, jadi kasut puN dah bersarang. so buruk u..! mungkin disebabkan kemalasan jugak kot, kalau tak itu semua tak akan berlaku..hehe..

Seperti biasa cik cinta akan mula mengemas di bahagian atas, okey bahagian ini tidak lah berhabuk sangat, mybe sebab ianya berada di atas. Then, tangan mula menyebokkan di bahagian kedua rak kasut tersebut, fuhh...boleh tahan habuknya! ahakkk! geli kerongkong nih..tu la malas sangat kan..macam ni lah jadi..

Seterusnya, rak yang ketiga " dalam kepala dok fikir, eh macam mana kalau ada katak yang melompat atas aku? dahla aku pakai kain ni, eee...serammm nya!" tengah syok melayan tangan mengemas habuk, tiba-tiba terkeluar satu kepala yang selama ni menjadi igauan ngeri cik cinta! dub-dab-dub dab! hanya tuhan je yang tahu kecutnya jantung cik cinta time tu..  tanpa cik cinta sedari kepala katak yang semakin menonjol dan kami berpandangan sesama sendiri...ya ALLAH...betapa takutnya cik cinta masa tengok muka katak tu,, suka-suka dia je dok bertapa dalam kasut cik cinta, di sebabkan itu cik cinta buang kasut tu. nasib baik harga murah, kalau tak? tak tahu nak kata laa..hahaha...

Haii..katak, dalam banyak-banyak kasut, kasut aku jugak hang nak duduk! Actually, sejak dari kecil lagi cik cinta takut sangat dengan katak, tak kisah la kecik ke besar ke, memang takut..korang mesti faham kan macam mana rasa if kita takut akan sesuatu... Nak tu pulak, if ada kat dalam bilik air misalnya, memang cik cinta tak akan mandi la jawabnya..hehehe...


Korang plak macam mane? ade tak story morry yang menakutkan? kalau ada, jom kita kongsi-kongsikan..:) moral value dari kisah ini adalah, kita tak boleh malas-malas event busy sekalipun

-XOXO-


terima kasih sudi baca

8 comments:

  1. haha.. mama dulu pernah sekali jadi macam ni, peh!!!! mama yang terlompat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..katak? tengok je mama melompat..hehehe

      Delete
  2. hehehe...sally takut tikus ! sama mcm doraemon :)

    ReplyDelete
  3. alahai comei la cerita cik qah vs mr frog ni... hee

    ReplyDelete

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...